Υδραυλικά

Το κόστος μιας πλήρους ανακαίνισης του μπάνιου μπορεί πολύ εύκολα να αυξηθεί, εάν δεν γίνει σωστός σχεδιασμός. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές μικρές εργασίες με χαμηλό κόστος που θα δώσουν στο μπάνιο σας έναν αέρα ανανέωσης. Δε χρειάζεται να τινάξετε τον οικονομικό σας προϋπολογισμό στον αέρα. Με μικρές παρεμβάσεις, μπορούν να διορθωθούν όλες οι βλάβες και να αποκτήσετε ένα όμορφο και λειτουργικό καινούριο μπάνιο, αισθητικά ευχάριστο.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να προχωρήσετε το σχεδιασμό, με γνώμονα το οικονομικό κόστος.

 

Αρχικός έλεγχος και καταγραφή των φανερών ζημιών

Εξετάστε το χώρο του μπάνιου σχολαστικά και καταγράψετε ποιες εργασίες έχουν προτεραιότητα να γίνουν. Δεν χρειάζεται να γίνουν όλες άμεσα και όλες ταυτόχρονα.

Μήπως υπάρχει διαρροή νερού από τις μπαταρίες, από το καζανάκι, από το σιφώνι του νιπτήρα ή γύρω από την λεκάνη; Μήπως βγαίνει άσχημη μυρωδιά από τα σιφώνια; Μήπως υπάρχουν λεκέδες υγρασίας ή μούχλα στην οροφή ή στους τοίχους; Μήπως έχετε σπασμένα ή φουσκωμένα πλακάκια;

Αυτές είναι ζημιές που σε συνεννόηση με το τεχνικό συνεργείο θα πρέπει να επισκευαστούν. Πριν προχωρήσετε σε αλλαγές και μετατροπές σε πλακάκια, είδη υγιεινής κλπ. Ίσως δεν χρειάζεται να τα αλλάξετε όλα. Προχωρήστε σε επισκευές μόνο εκεί που χρειάζεται.

 

Προληπτικός έλεγχος υδραυλικών

Αν δεν υπάρχει κάποια φανερή ζημιά στο μπάνιο σας και μπορείτε να διαθέσετε ένα επιπλέον ποσό, συστήνουμε να κάνετε έτσι κι αλλιώς έναν έλεγχο των υδραυλικών του μπάνιου σας και στο δίκτυο ύδρευσης και στο δίκτυο αποχέτευσης. Ο έλεγχος θα δείξει ότι όλα λειτουργούν σωστά και δεν υπάρχει κρυφή διαρροή νερού. Κρυφή διαρροή νερού η οποία δεν έχει έχει ακόμα προκαλέσει ζημιές. Ο έλεγχος γίνεται με ειδική κάμερα υπερύθρων και με κάμερα αποχέτευσης.

 

Σχεδιασμός εργασιών και ο προϋπολογισμός σας

Καθορίστε πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε για την ανακαίνιση του μπάνιου σας. Μπορεί ο προϋπολογισμός σας είναι χαμηλός εξ αρχής και το μπάνιο σας έχει ζημιές που δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητά σας, στην υγεία σας και στα δομικά στοιχεία του σπιτιού σας. Τότε οι επισκευές των ζημιών έχουν προτεραιότητα.

Αφού καταγραφούν όλες οι ζημιές και οι ανάγκες του χώρου του μπάνιου, καθορίστε σε συνεργασία με το τεχνικό συνεργείο, ποιες από αυτές τις εργασίες πρέπει και θέλετε να ξεκινήσετε πρώτα. Στη συνέχεια δρομολογείστε τις επόμενες επισκευές. Βάλτε αυστηρό πρόγραμμα εργασιών και χρονοδιάγραμμα ώστε να έχετε και αποτελέσματα.

Αν δεν υπάρχουν ζημιές στα υδραυλικά που χρειάζονται επισκευή και διαθέτετε λίγα χρήματα, μπορείτε να κάνετε μικρές αισθητικές αλλαγές με γούστο. Μπορείτε να αλλάξετε κάποια αξεσουάρ ή να τοποθετήσετε νέα φωτιστικά ή ένα νέο έπιπλο- νιπτήρα.

Μενού